Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі СБУ затримало самопроголошеного президента України

У Дніпрі СБУ викрило самопроголошеного президента України, який закликав до повалення конституційного ладу.

Як повідомляють в СБУ, у Дніпрі викрили лідера антидержавної організації так званого «народовладдя». Чоловік зібрав однодумців у лавах «всеукраїнського національного конгресу» і разом з ними формував тіньовий уряд. На перших зборах своєї організації чоловіка обрали «президентом України», а його спільників — «головою верховної ради», «прем’єр-міністром» та керівниками силових відомств. Діючі органи влади вони визнали терористичними.

Зловмисник спробував заручитись підтримкою ветеранів АТО/ООС та діючих військовослужбовців, пообіцявши їм право носити із собою вогнепальну зброю. Разом вони розглядали варіант насильницького повалення конституційного ладу.

Під час обшуку в помешканні чоловіка вилучили печатки й бланки псевдоутворень, комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності, фейкові розпорядження самопроголошених органів влади та «дипломатичні паспорти» «високопосадовців».

Наразі «президенту» огололосили підозру за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють інших осіб, які причетні до організації.

Читайте також: На Дніпропетровщині СБУ викрила посадовця Збройних Сил, який збирав секретні дані для Росії