Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі розповіли про «Велике будівництво»

68 нових шкіл, 237 сільських амбулаторій, 5 тисяч доріг та 250 мостів. Такий результат роботи програми «Велике будівництво» за 2021 рік.

В Україні завдяки цій програмі відбувається відчутна зміна інфраструктури. Про те, що встигли зробити в країні та безпосередньо в Дніпропетровській області за минулий рік, під час прес-конференції в ОДА розповів Юрій Голик, консультант програми «Велике Будівництво»:

«У 2021 році за програмою було проведено ремонти, реконструкції та з нуля збудовано величезну кількість інфраструктурних об’єктів. 50 тисяч дітей зможуть ходити у нові школи, їх збудували 68 штук. Для малечі звели 47 дитячих садків нового покоління.
Збудовано 6 ЦНАПів, 33 лікарні, 132 приймальних відділення та 237 сільских амбулаторій. Найбільше з них відкито саме в Дніпропетровській області. До речі, сучасного обладнання для медичних установ області було придбано більше 1000 одиниць».

Дніпропетровська область є лідером у реалізації програми «Велике будівництво». Саме тут збудовано та капітально відремонтовано найбільшу кількість доріг державного, обласного та місцевого значення.

«Не забули в області і про спортивні споруди. Саме у Дніпрі збудовано Олімпійський дім. З 2014 року в Україні такого будинку для олімпійців та тренерів не було взагалі, адже подібний об’єкт знаходився у Луганську.
Також вже відкрили 2 нових басейни та 9 стадіонів. Також саме в Дніпропетровській області відкрили найбільшу кількість спортивних майданчиків», – зазначив Юрій Голик, консультант програми «Велике Будівництво».

В наступному році робота за програмою буде продовжена і в області буде завершено будівництво таких важливих трас, як Кривий Ріг – Запоріжжя, Павлоград – Лазова, Харків – Симферопіль, Решетилова – Дніпро. Та головний проєкт – Дніпро – Києв.
Найближчим часом буде озвучено всі плани на 2022 рік.