Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі розпочався місячник боротьби з раком молочної залози: де безкоштовно зробити мамографію

20 жовтня — Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози. Щороку понад пів мільйона жінок з різних країн помирає через важку недугу. Сьогодні у Дніпрі почався місячник планових обстежень.

«Виявився рак, вчора була операція, видалення пухлини».

Дніпрянка Марина місяць тому дізналась про недугу. Під час чергового обстеження самостійно знайшла у себе пухлину.

Марина, жителька Дніпра: «Просто сама намацала. Намацала, що всередині таке ущільнення є. Такого ж не повинно бути. Я бігом до гінеколога, а потім вона вже направила до лікарів».

Для запобігання онкології важливо вчасно звернутися до лікаря. Сьогодні у Дніпрі почався місячник безкоштовних планових обстежень.

Олександр, спеціаліст департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради: «Національна служба здоров’я України, як основний платник медичних послуг, сплатив цю медичну послугу ряду лікувальних закладів міста Дніпра. Під час місячника жінки за направленням сімейного лікаря або лікаря мамолога можуть пройти безкоштовне обстеження мамографії, яка дозволить виявити захворювання на ранніх стадіях і првоести ефективне лікування».

Медики наголошують: це особливо важливо для жінок старше 40 років.

Віктор, лікар-онколог: «Мабуть, найбільший ризик захворіти на рак молочної залози у тих жінок, які мають спадкові обтяження онкологічні, коли в сім’ї було 2 або більше випадків раку по одній лінії».

Якщо виявити недугу на початкових стадіях, шансів на одужання більше, стверджують лікарі.