Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі російський агент зливав розташування військових літаків

Фанат “руского міра” надсилав дані щодо розташування військової авіації — літаків, блокпостів, місця дислокації тощо. Йому вже оголосили підозру в держзраді й поширенні інформації про ЗСУ та відправили під варту, повідомляють в Дніпропетровській обласній прокуратурі.

За даними слідства, проросійськи налаштований чоловік добровільно погодився на пропозицію співробітника головного управління генштабу зс рф надавати інформацію про розташування військової техніки та підрозділів ЗСУ.

Через телеграм він надсилав зібрані дані щодо розташування військової авіації — літаків, блокпостів, місця дислокації, кількості особового складу військових ЗСУ та скріншоти Google Maps з координатами.

“Ця інформація не розміщувалася у відкритому доступі уповноваженими державними органами, а її розголошення ворогу може завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України”, — підкреслюють у прокуратурі.

Під час обшуку в нього знайшли мобільний телефон із доказами причетності до протиправної діяльності.

Зраднику оголосили підозру в держзраді та поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 114-2 КК України). За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у  вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Запасайтеся водою: частина Дніпра може залишитися без води через аварійну ситуацію