Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі рятують пораненого хлопчика з Покровська

У Дніпрі рятують хлопчика, який постраждав внаслідок удару росіянами по Покровську Донецької області. 11-річного Микиту привалило плитами зруйнованого рашистами будинку. У якому стані зараз дитина? 

Микита, постраждалий внаслідок російського удару: «Я в цей момент підійшов до вікна, секунда — і я вже під завалами лежу».

У Микити важка комбінована травма. Хлопчика придавило плитами. Окрім цього, в нього опіки грудної клітки, живота, переломи та компресійна травма обличчя, численні осколкові поранення. Стан уже стабільний, але потрібне тривале лікування.

Сергій, завідувач відділення інтенсивної терапії: «Загроза життю повністю ліквідована, проте, за здоров’я дитини продовжимо боротися. Тобто потрібне тривале лікування та ймовірна наступна реабілітація, щоби повністю відновити функції».

Поряд із постраждалим його мати. В момент російського удару пані Ірина була на роботі. Жінка розповідає, що вдома з сином знаходився батько. Чоловік отримав неважкі поранення.

Ірина, мати пораненого: «Мене не було вдома, мені зателефонувала подруга і сказала: «До вас приліт, тільки не переживай». Я спершу не зрозуміла. Нашої квартири немає, вона непридатна абсолютно до проживання, на кухні лежить плита».

Зараз хлопчику краще. Микита мріє стати інженером і будувати ракети, які літатимуть у космос і захищатимуть Україну. Від початку російського повномасштабного вторгнення майже 15% усіх поранених дітей лікувалися в Дніпрі.

Читайте також: У Дніпрі облаштовують соціальне житло для переселенців з Маріуполя