Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі ремонтують будинки за заявками мешканців та завдяки програмі співфінансування

У Дніпрі продовжують виконувати ремонти у будинках ОСББ та ЖБК за програмою співфінансування, а також проводяться роботи за заявками в оселях житлово-комунального господарства, які надходять на гарячу лінію міського голови Дніпра Бориса Філатова. Замінюють покрівлю та електрику. 

Стара проводка, яка не давала спокою. Мешканці будинку №80 по вулиці Набережна Перемоги звернулися на гарячу лінію через проблему з електронікою.

Світлана, дніпрянка: «Багато років цій проводці. Стара проводка – це завжди страшно, бо будь-якої миті може бути пожежа. Звернулися, зібрали підписи, і ось приїхали, роблять. Хлопці гарні».

Окрім електрики, ще замінили підвальну розводку каналізації.

Ольга Каплій, інженерка КП «Жилсервіс-14»: «Виконані вже комунікаціі, ремонт — заміна підвальної розводки каналізації, водопостачання. На даний момент йде заміна електропостачання, тобто заміна кабелю живлення на квартири, і заміна проводки і світильників у сходовій клітині».

Наступна локація, де теж кипить робота, – ОСББ «ІНЖЕНЕРНА,1». Тут, завдяки програмі співфінансування, оновлюють дах.

Тетяна Суворова, заступниця голови ОСББ «ІНЖЕНЕРНА,1»: «Будинок 56-го року. Я думаю, що повністю дах з тих років ніхто не замінював. Там спеціальний шифер, його складно знайти, мільйонні проєкти. ОСББ самостійно дах важко поміняти. Все, що ми можемо робити за свої гроші, ми робимо. А ось стільки грошей на дах нам зібрати тяжко».

Програма співфінансування передбачає, що мешканці сплачують лише 25% вартості робіт. Інші 75% оплачуються з міського бюджету.

Владислав Макарець, начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «У сумі робота коштувала 400 тисяч, з яких 25% заплатило об’єднання. І вони мають цю суму профінансувати до початку проведення робіт. І вже після цього оплачується частина міської ради».

Планують замінити 210 квадратних метрів покрівлі. Роботи планують завершити до наступного понеділка.

Читайте також: Вулиці Енеїди, Уласа Самчука та провулок Спокою: у Дніпрі дерусифікували назви ще 35 вулиць