Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі пустир перетворять на багатофункціональний комплекс

Замість одного з пустирів, в центральному районі міста з’явиться сучасний багатофункціональний комплекс. Магазини, офіси та багатоповерхівка з житлом – саме такий проект замовив приватний інвестор. Де саме та коли з’явиться оновлення?

Центр Дніпра, вулиця Гончара, 18. Раніше тут жили люди, проте вже багато років – пустир.

Дмитро Волик, головний архітектор Дніпра: «Це один з найцікавіших кварталів міста, тому що в ньому на сьогодні практично не сформована активна забудова. Але ж в ньому є декілька фрагментів території, на якій запланована активна будівельна діяльність».

За ініціативи приватного забудовника, у міської ради замовили детальний план оновлення. 25 листопада його розглянуть на засіданні містобудівної ради.

Дмитро Волик, головний архітектор Дніпра: «Наміри будівельного освоєння формулюються замовниками, потім міською владою вже повинні бути сформульовані підходи до майбутньої забудови з точки зору її параметрів. Після цього замовник може розробляти конкретні проекти будівництва на базі цих параметрів, і вже освоювати ці земельні ділянки».

Детально про будівельне оновлення розповідає архітектор Юрій. Каже, майбутній комплекс буде багатофункціональним.

Юрій Єрошек, архітектор та розробник детального плану кварталу:
«Це багатофункціональний комплекс, який складається з приміщень громадського призначення, комерційного призначення, офісних приміщень і у тому числі буде житловий будинок, розташований на цій ділянці».

Забудова даної території – не єдиний проект на цій ділянці, що чекає на реалізацію. Проте, зараз залишається слідкувати за цим процесом. Сподіваємось, багатоповерхівку не захоплять самі лише офіси.