Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі привітали жінок, які народили на День міста

Народження дитини – подвійне свято. Родини малюків, що прийшли в цей світ на День Дніпра, отримали додаткові вітання та дарунки від міста. Шестеро дітлахів народилося у дніпровському пологовому будинку №1.

Довгоочікуване свято – народження дитини для шести родин збіглося зі святом всього міста. Серед молодих матусь і Ганна Перехрест.

“День города в этом году я пропустила и ощущений по поводу его празднования у меня не было, меня переполняли большие эмоции по поводу рождения моего ребёнка”, – Ганна Перехрест, породілля.

Хотела сказать большое спасибо персоналу 1-го роддома. Всё у нас прошло отлично и большое спасибо мэру за поздравления”, – Юлія, породілля.

Родини з поповненням на День народження Дніпра отримують подарунки від міста. Така традиція ведеться з 2008 року.

“Ми починали з 5000 гривень. В цьому році наші мешканці отримали 8500 гривень на кожну дитину”, – Галина Одінцова,
експертка з питань акушерства та гінекології департаменту охорони здоров’я

Спеціалістка додає, мешканці сусідніх міст або селищ не мають таких привілеїв, сюрприз – лише для дніпрян. Один з батьків обов’язково повинен мати відповідні документи. Також державна програма забезпечує сім’ї підтримкою перші 3 роки життя дитини.

“41 280 грн виплачується протягом 3-х років. 10 320 грн родина отримує за місяць народження і по 860 грн вона отримує протягом 3-х років”, – Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики

Міська влада обіцяє, традиція продовжуватиметься й надалі. Загалом цього року на свято народилося 32 дитини: 17 хлопчиків і 15 дівчат.