Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі при оновленні парків, скверів, зелених зон враховують усі норми доступності

Безбар’єрність у парках Дніпра. Пандуси, розширення вхідних груп, пологий простір – головні аспекти при проектуванні сучасної зони відпочинку. Територія парку Писаржевського після реконструкції абсолютно доступна для вільного та безпечного пересування. 

У Дніпрі, під час реконструкції парків та скверів, безбар’єрність – питання пріоритетне. Яскравий приклад – парк Писаржевського. Територія абсолютно доступна для вільного пересування маломобільних людей. Входи у парк не мають жодних перешкод на шляху. Поруч зупинка, яка теж відповідає нормам доступності і безпеки.

Дмитро Герасимов, директор комунального підприємства «Транспортна інфраструктура міста»: “То, что касается работы нашего преприятия, транспортной инфраструктуры города, то это остановочные комплексы. Все остановочные комплексы, на которые приезжают люди с троллейбусов и выходят, оборудованы согласно новой инклюзивности, который вступил в силу с 1 апреля 2019 года – занижение бордюрного камня и тактильной плитки. Всего на балансе коммунального предприятия 180 остановочных комплексов, которые построены согласно нового ДБН”.

Юлія Єлінська, мама з дитиною: “На коляске вообще прекрасно. Едешь, гуляешь, ни о чем не думаешь, коляску поднимать не надо. Все удобно, комфортно, доступно”.

Центральну алею парку Писаржевського розширили. Територія парку без сходів, з плавними нахилами, низькими гумовими бордюрами. Окрім того, зона відпочинку має вбиральню, яка пристосована для маломобільних людей та людей з інвалідністю.

У парку зможе комфортно відпочити будь-який відвідувач.