Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі проводять вакцинацію проти COVID-19 дітям від 5 років

Дитячий ковід. В умовах війни і масового переміщення людей ризик підхопити інфекцію підвищується. Швидкість розповсюдження хвороб, в тому числі і коронавірусу, зростає. Втім, тепер у Дніпрі можна вакцинуватися від ковіду дітям від 5 років. Місто отримало вакцину «Pfizer». Такі щеплення проводять лише за згодою батьків. Всю необхідну інформацію про деталі та особливості вакцинації можна отримати в сімейного лікаря, а згодом записати дитину на щеплення.

Десятирічна Ірина разом зі своїм шестирічним братом Іваном прийшли вже за другою дозою вакцини.

«Хто погодився першим на вакцинацію, Ірина чи Іван?» — «Ірина, Ірина, Ірина!» — «Вони сміливіша?» — «Так!»

Діти зізнаються, спершу вакцинація налякала, втім, мама-лікарка все пояснила і заспокоїла.

Ірина та Іван, пацієнти амбулаторії: «В багато разів менше шансів, що ми захворіємо ковідом».

Ніна — сімейна лікарка в амбулаторії, тому власних дітей привела саме сюди.

«Я бачила реакції на вакцинацію у дорослих та дітей з 12 років. Вони мене не лякали. Я за вакцинацію. Мої діти щеплені всіма вакцинами, які за календарем та поза календарем. І можу відмітити, що діти, які мають повний курс вакцинації, плюс додаткові, хворіють дійсно менше», – каже вона.

Дніпровські медзаклади мають генератори та спеціальні бокси для зберігання вакцини. Навіть за відсутності електроенергії, препарат завжди в належних умовах.

Ніна, сімейна лікарка: «Діти від 5 років так само хворіють, як і дорослі. Так само заражаються вірусами. Але в дітей може бути важкість менша, а тривалість інкубаційного та заразного періоду трошки довша. Вони можуть бути переносниками інфекції».

Вакцина для дітей віком від 5 то 12 років у Дніпрі з’явилась кілька місяців тому. Ковід не спить, тому лікарі закликають: вакцинація необхідна! І дорослим, і дітям.

Читайте також: Цікавість, що доводить до краю: чому неповнолітні випадають з вікон і як цьому запобігти