Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі проводять ремонти сантехнічних систем

Як відремонтувати будинок, залучивши кошти з міського бюджету? Для цього у Дніпрі діє програма співфінансування. Саме в її межах комунальники завершили ремонтні роботи в двох будинках на вулицях Янтарна і Богданова. Там замінили каналізаційну мережу та труби подачі холодної води. Водопровідна система в цих будинках потребувала скорішого ремонту. 

173 ремонти в багатоквартирних будинках наразі тривають по місту. Найактуальніші — аварійні роботи з сантехніки, електрики, ліфтового обладнання та покрівлі. Так, наприклад, по вулиці Янтарній провели таку роботу.

Іван Радіонов, бригадир аварійної служби: «На даний момент по розпорядженню міського голови виділили кошти, закупили матеріал, провели ремонтні роботи в домі Янтарна, 44 — повністю замінили холодне водопостачання».

Старі металеві труби були замінені на якісний пластик.

Олег Золотаревський, начальник дільниці КП «Жилсервіс 5» ДМР: «Будинок у 1993-94 роках введено в експлуатацію, тобто за 30 років труби вже потребували поточного ремонту. Тому за дорученням міського голови було проведено роботи із заміни труб холодного водопостачання у підвальному приміщенні».

Наступне місце, де провели ремонт — ОСББ «Богданівець». Тут замінили сантехнічні системи у підвалі на суму 467 тисяч гривень.

Василь Циганенко, голова правління ОСББ «Богданівець»: «Заміна труб повністю, обв’язування насосної. Насосна хороша, якісна, а труби залишали бажати кращого — стали непридатними. Проблема була давно. Написали заяву на фінансування. Міська влада — велике спасибі — відгукнулася на наші проблеми. І ось настала черга наша – зробили, і вдало так все вийшло».

Такі ремонти у місті проводять системно за програмою співфінансування: 25% сплачують мешканці, інші 75% — місто.

Владислав Макарець, начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «Ми розуміємо, що насправді і минула зима була складна, і наступна — вона буде не менш складна. Потрібно вже готуватися. Місто дає можливість планово проводити такі роботи, вже декілька років поспіль проводячи як раз програму співфінансування».

Вже зараз можна подати свої заявки на співфінансування. Їх приймають на сайті Дніпровської міськради.

Читайте також: З 1 липня Укрпошта працюватиме за новими графіками