Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі проводять ремонти міських котелень та їх модернізацію

У Дніпрі завершився опалювальний сезон 22 березня, на сьогодні КП «Теплоенерго» вже припинило подачу теплоносія й до медичних установ. За завданням міського голови Бориса Філатова підготовка теплового господарства до роботи в холодну пору року розпочата заздалегідь. Враховуючи досвід блекаутів, тепловикам необхідно звернути особливу увагу на насосне обладнання та котли.

Чергова по місту Анастасія Сухіна, помічниця директора КП «Теплоенерго», відвідала з інспекцією котельню у Чечелівському районі, яка опалює понад 120 будинків. Тут буде повністю замінено старий котел, оскільки котельне обладнання виявилось найбільш чутливим до відключень електроенергії.

«Станом на зараз комунальники тільки-но розпочали підготовчі роботи: знімають цегляне мурування. Після — розпочнуть демонтаж покрівлі, бо вага нового котла складає близько 26 тонн, і його монтаж можливий тільки з використанням спецтехніки, а саме за допомогою крана через дах котельні. Повна заміна котла та відновлення покрівлі — кропітка та трудомістка робота. Але завдяки проведеній модернізації підприємство уникне наднормового споживання блакитного палива, а споживачі отримають більш якісну послугу з теплопостачання», — розповіла Анастасія Сухіна.

В КП «Теплоенерго» нагадують, платіжна дисципліна споживачів є одним із важливих елементів забезпечення сталої роботи підприємства у мирний час та вкрай важлива у воєнний, тому вкотре акцентують увагу абонентів на сплаті заборгованостей.

Читайте також: У Дніпрі затримали чоловіка, який за 4 тисячі доларів незаконно переправляв чоловіків за кордон