Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі провели всеукраїнські змагання з кінного спорту

У Дніпрі провели всеукраїнські відкриті змагання з кінного спорту. Вони проходили на території кінно-спортивного комплексу «Klimenko Stable». У змаганнях взяли участь понад 100 пар з різних регіонів країни. Основною дисципліною був конкур — подолання перешкод. 

Попри війну, в країні спортсмени продовжують брати участь у всеукраїнських змаганнях. Так, у Дніпрі серед дітей та дорослих провели змагання з кінного спорту. Змагалися у подоланні перешкод.

Євген Лапа, організатор змагань, керівник клубу «Klimenko stable»: «Всього сьогодні виступало понад 100 пар, це з урахуванням дніпровських наших спортсменів, спортивно-юнацької школи. На сьогодні ми маємо шість маршрутів різного класу, різної висоти, де виступають і діти, і дорослі вершники».

Не всі спортсмени з першого разу продемонстрували результат. Деякі відчули впевненість після кількох спроб.

Наталя Нестерова, мама учасника змагань: «Ми мали дві спроби. Перша спроба: він прийшов, йому не було 7 років. Теж прийшли як любителі, подивитися. І йому захотілося спробувати. Але, напевно, все-таки через вік, він був занадто малий, ми через пів року пішли з клубу. А ось рік тому, коли почалися військові дії у травні, він назад повернувся сюди».

Учасники діляться емоціями. Кажуть, думали, що буде складніше. Однак, від змагань отримали задоволення.

Яна Моцькіна, учасниця змагань: «Я непрофесійно займалася п’ять років. Зараз пішла в спорт, ось 19 серпня буде шість років, як я у спорті. На майбутнє — купити коня та перемагати».

Переможці та призери отримали медалі, розетки для коней, кубки та подарунки від партнерів. У майбутньому вони планують захищати кольори державного прапору на європейській арені.

Читайте також: У Дніпрі демонтували незаконно встановлену споруду