Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі провели панахиду за загиблими на Перемозі

Минуло 40 днів з моменту влучання російської ракети в багатоквартирний будинок на житловому масиві Перемога. На руїнах знищеного майже вщент під’їзду провели панахиду за упокій загиблих. 

Минуло 40 днів з моменту влучання російської ракети в житловий будинок на Перемозі. Від удару загинуло 46 осіб, з них 6 — діти. На тлі зруйнованого під’їзду священники провели панахиду за упокій загиблих.

Віталій, дніпрянин: «Сьогодні ми проїжджали повз цей дім, побачили, що тут іде прощання. Я так розумію, пройшло 40 днів і вшановують пам’ять загиблих після одного з найстрашніших, найтемніших днів цього міста. Вирішили зупинитись і також віддати шану, та пом’янути тих, кого вже немає з нами». 

Валентина, дніпрянка: «В цьому будинку загинула сім’я… Мені важко говорити… Двоє діток і мама. Постраждала квартира моєї подруги, але, слава Богу, вони живі та здорові. Багато кого ми знаємо з цього будинку, багато нас пов’язує. Тому ця біль не проходить ні на хвилинку. Пам’ятаємо кожного дня. Підтримуємо тих, кого можна підтримати». 

Важко говорити не лише мирним жителям, а й рятувальникам, які 3 дні поспіль проводили пошукові роботи.

Олег, Кушнірук, заступник начальника управління ДСНС області: «Був нанесений, як завжди, підступний удар. І ми вже тоді знали, що будуть загиблі люди. Бо, як я кажу це був вихідний день, житловий будинок, повністю спальний район, жодного військового об’єкту не було на цій території. По прибуттю на місце ми вже знали, що навантаження на особовий склад буде великим, тому що масштаби руйнувань ми бачимо й зараз».

Це була наймасштабніша трагедія в Дніпрі, яка назавжди залишила болючу рану в серці кожного.