Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі провели майстер-клас для викладачів позашкільних навчальних закладів

Поглибити власні знання та поділитись ними з іншими. У Дніпрі викладачі позашкільних навчальних закладів зібралися для обміну досвідом. Опановували різні види народних мистецтв та розваг.

Козацькі ігри, ляльки, петриківський розпис та народні співи. Дніпровські педагоги зібралися, аби поділитися один з одним особистими секретами народних мистецтв.

«Гра, традиції, звичаї. Це те, що йде від наших дідусів і бабусь. Це те, що робить нашу ідентичність. Саме через це ми впливаємо на наше майбутнє. Якщо це знаємо ми, то ми передамо це нащадкам. І наші традиції ніколи не вмруть та створюватимуть нашу особистість», – Медіна Долгова – викладачка Центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді.

Цей захід – не просто розвага для педагогів. Основна мета, кажуть організатори, поглибити та примножити знання педагогів з народних мистецтв. Аби потім вони передали їх не тільки маленьким дніпрянам, а й численним дітям-переселенцям, яких прийняло наше місто.

«Наша задача, як закладів позашкільної освіти цих дітей запросити до нас в заклади, щоб вони стали нашими вихованцями, і познайомити їх з українською культурою, тому що війна зараз не тільки за територію, а й за нашу історію та культуру», – Дар’я Біла – директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради.

Серед багатьох занять своє місце знайшла і лялька-мотанка. Вона може бути не лише іграшкою. Саме тому завдяки їй можна заохочувати дітей до народної творчості.

«Це наші традиції, наше коріння. Вони пов’язані з певними святкуваннями нашого народу. Ну, і ще є лялька оберіг. Її зараз дітки наші виготовляють для військових, як саме оберіг. Саме тому ми їх і навчаємо цьому», – Ольга Іващенко – майстриня народного мистецтва України.

Отриманні знання викладачі передадуть своїм вихованцям. Саме завдяки таким, здавалось би дрібницям, кажуть вчителі, ми дбаємо про власне майбутнє та будуємо справжню українську націю.