Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі провели лабораторні дослідження води: які результати

Сьогодні, 6 листопада, у Дніпрі було виконано відбір стоків по вул. Чорноморській. Лабораторні дослідження відібраного матеріалу провели на кафедрі екології та захисту навколишнього середовища НТУ “Дніпровська політехніка”.

Черговий по місту долучився до робіт у рамках меморандумів з ДСНС і Водною поліцією Дніпровської області та НТУ “Дніпровська політехніка”.

Першою локацією стали стоки води до річки Самари по вулиці Чорноморській. Тут проведено інспектування за скаргами місцевих жителів.

Представниками Департаменту екологічної політики відібрані проби. Спектрофотометром, який залучено до нашого міста за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції, зроблено експрес тест. Зафіксовані перевищення кальцію, інші показники у нормі.

Далі проби доправлені до лабораторії Політехніки. Попередньо відбулась зустріч, метою якої було відпрацювання методики відбору та аналізу проб води, підбір реагентів для проведення досліджень, планування включення практичних занять до навчального процесу для студентів ВИШів.

Лабораторне дослідження відібраних проб показало наступне: загальна мінералізація вище норм, але не є критичною; інші показники в нормі.

У данному випадку результати будуть направлені до органу нагляду для вжиття заходів та прийняття відповідних управлінських рішень згідно з чинним законодавством України.

Читайте також: За чисте майбутнє: черговий по місту перевірив ліквідацію стихійного сміттєзвалища