Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі провели конференцію, де представили єдину освітню платформу

«Dnipro Education City»: обирай своє майбутнє». У Дніпрі освітяни провели конференцію, на якій обговорили низку важливих тем сьогодення та плани на майбутнє. Однією з головних тем конференції стала презентація єдиної платформи із закладами освіти міста.

У Дніпрі провели освітню конференцію «Dnipro Education City: Обирай своє майбутнє». На ній обговорювали важливі теми. Представили затребувані в Дніпрі професії та презентували єдину освітню платформу «Обирай своє майбутнє».

Артем Трапезніков, директор комунального підприємства «єДніпро»: «На платформі що ми можемо бачити? Ми можемо бачити всі заклади освіти, тобто всі заклади освіти тепер в реальному одному доступі. Нам не потрібно шукати по іншим сайтам як вступити, де приймальні комісії, де номери телефонів і таке інше. Тобто ми зробили єдину платформу Дніпра, де кожен охочий українець зможе знайти свій майбутній університет, ліцей, коледж або професійно-технічне училище».

Представники обласного центру якості освіти кажуть, що вже розпочали підготовку до НМТ. Тестування проводитимуть в умовах війни, а відтак — це ризики і небезпеки, які мають подолати.

Марина Горбенко-Хвастунова, директорка Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти: «Перше — це наявність сховища —і це безперечна умова. По-друге, це додаткова генерація і інтернет. Резервні канали живлення для того, щоб якщо будуть певні перебої або постачання живлення, або інтернет-постачання, ми мали б змогу це подолати». 

На конференції обговорили збільшення попиту на робітничі професії. Особливо актуальними вони будуть у післявоєнний час.

Софія Почтова, начальниця управління професійної освіти департаменту гуманітарної політики ДМР: «Наразі за всіма різними видами досліджень виводиться ТОП-5 професій, які будуть затребувані на ринку праці найближчим часом. Особливо, коли ми зустрінемо перемогу. Це професії, пов’язані зі справою будівельною, це інженери, оздоблювальні професії, електронаправлення». 

Після перемоги країна буде потребувати нових спеціалістів, тож освітяни мають забезпечити ці потреби.

Читайте також: Олена Доненко: «Компенсація за зруйноване житло – це дуже важливо»