Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі провели генеральне прибирання на вулиці Дмитра Яворницького

У Дніпрі на вулиці Дмитра Яворницького відмивають тротуарну плитку, лави, урни та декоративні елементи. Комунальники намагались відмити все власними силами, але прийняли рішення – залучити клінінгову компанію.

Пішохідна зона на вулиці Дмитра Яворницького користується чималим попитом серед дніпрян та гостей міста. Тут облаштували чудовий сквер, який розташовується поблизу парку Шевченка. Місцеві жителі кажуть, – комунальники щодня працюють аби підтримувати порядок на цій вулиці.

“Я сюди часто ходжу на пляж, мені дуже подобається, по-перше — завжди чистота, ось сьогодні зранку йшла, дивлюся, все миється”, — каже дніпрянка Ірина.

Втім, з часом популярне місце відпочинку почало забруднюватись. Сліди від скейтів та велосипедів, плями від кави та їжі в’їлися в архітектурний бетон та гранітну плитку. Тому комунальне підприємство «Міська інфраструктура» влаштувало генеральне прибирання. 

«Це проводиться із залученням підрядної організації, у зв’язку з тим, що є місця більш забруднені: кавою, чаєм, іншими напоями. І нашими співробітниками вже неможливо провести роботи, щоб тут прибрати», — пояснює Олексій Тесля, директор комунального підприємства «Міська інфраструктура» Дніпровської міськради.

Генеральне прибирання проводиться вперше в цьому місці. Сквер площею 6.5 тисяч м² миють спеціальні машини із застосування хімічних засобів, які не несуть шкоди здоров’ю відвідувачів та екосистемі. 

«Цей прилад називається «ротор», він чистить все, плитку, бруківку, підіймає грязь. Є зони, які погано з першого разу відмиваються, тому треба їх по два, а то і три рази чистити і збирати, от наприклад біля лавочок, діти сидять, там морозиво, напитки, жувальна гумка, те що залишає сліди», — пояснює Віталій Бєлкін, бригадир клінінгової компанії.

Аби брудна вода не потрапила до зливової каналізації , її збирають до резервуарів, а потім спускають до каналізації.

Завершити прибирання на цій локації планують за тиждень.

Читайте також: З початку року на Дніпропетровщині 4 дитини випали з вікон і загинули