Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі провели екскурсію до Центру допомоги постраждалим від насильства

Отримати психологічну та юридичну допомогу й підтримку для подолання життєвих труднощів. У Дніпрі працює Центр допомоги жінкам, постраждалим від насильства. Туди організували екскурсію для всіх охочих, аби містяни на власні очі побачили роботу закладу.

Матусі, вагітні, жінки без дітей та жінки похилого віку можуть знайти прихист у центрі допомоги. Для них існує декілька програм.

Інна Сафонова, голова ОСББ: “Я понимаю, что нужно нести в массы, чтобы люди не прятались, кому нужна помощь, обращались и говорили об этом, чтобы максимально искоренить».

Активні мешканці Дніпра прийшли до центру, аби побачити як саме працюють подібні заклади.

Ганна Довгодько, начальник управління служби у справах дітей та департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради: «Ми дуже зацікавлені в тому, щоб про них знали мешканці, і завдяки таким екскурсіям, яка сьогодні відбувається в нашому закладі, дуже активні містяни подивляться своїми очима на те що створено і на те що працює».

Для отримання допомоги єдина умова – мати прописку або довідку з місця проживання. З кожною підопічною індивідуально працює психолог. Головна задача – допомогти стати самостійною. Жінки мають можливість отримати житло та роботу.

Олена Іонесян, депутат Дніпровської міської ради: “Є у міської влади проекти, які спрямовані на підтримку жінок у складних умовах насилля, що є такі центри, де можна прийти і отримати цю допомогу».

2 роки тому у місті ще не існувало сервісів для постраждалих від насилля. Нині, окрім самого центру, жінки можуть скористатися лінією підтримки з наданням психологічної допомоги. Аби отримати допомогу, можна зателефонувати за номерами гарячої лінії. Наразі планують відкрити додаткові відділи.