Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі проходить щорічний баскетбольний чемпіонат

У Дніпрі проходить щорічне змагання з баскетболу. Цього року першість визначають між дитячими командами. Наразі триває перший етап національного всеукраїнського чемпіонату. 

Баскетбол — один з найпопулярніших видів спорту в усьому світі. Багато прихильників його й у Дніпрі, навіть серед дітей. Між командами проводиться щорічний чемпіонат для різних вікових категорій. Наразі турнір — дитячий. Цього року у змаганнях взяли участь діти 2010 року народження.

Роман, помічник тренера команди «Енергія»: «Це аналог, можливо, так буде простіше зрозуміти, чемпіонату області. На базі найкращого палацу Прометей, тому що тут дуже гарні умови для цього змагання. Тут зустрічаються команди одного й того ж самого віку, але з різних частин Дніпропетровської області». 

З міркувань безпеки у поточному році діти готувались до циклу ігор більш індивідуально. Зараз триває перший етап всеукраїнського чемпіонату.

Руслан, тренер команди «Прометей»: «Зараз — це перший етап у Всеукраїнській національній лізі. Команди не тільки з Дніпра є, ще є команди з Харькова, Запоріжжя, Лозова, Харківська область. Тобто інші регіони приїжджають до нас, і ми граємо — спочатку обласні команди, а потім буде між іншими регіонами проводитися другий етап». 

Всі ігри транслюють онлайн у реальному часі. Тренери команд щиро пишаються наполегливістю й бажанням юних спортсменів грати та вдосконалювати свої навички.