Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі пройшов забіг «Acting for survivors» до акції «16 днів проти насильства»

Уперше у Дніпрі. Поліцейські, курсанти, а також працівники установ та центрів соцзахисту міськради взяли участь у забігу «Acting for survivors». Пройшов він у рамках міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства». Мета забігу – привернення уваги до злочинів насильства з боку військових рф.

Поліціянтка Тетяна готується до забігу. Каже, особливої підготовки не потребує, адже правоохоронці завжди в тонусі. 

Тетяна Гутченко учасниця забігу: «Враження дуже позитивні, я дуже гарно відношусь до цих акції, взагалі коли фізичні вправи вони дуже класно впливають на організм взагалі, на психологічний стан так що, якщо дуже багато молоді дуже – дуже файно» 

Руслан зі своїми учнями теж долучилися до забігу. Чоловік розповідає, взяв участь, аби показати приклад курсантам. 

“Я вважаю, що курсантам університету, як майбутнім офіцерам поліції корисно брати участь у таких заходах, оскільки вони як майбутні офіцери повінні мати повне розуміння, які у нас є форми насилля, як з ними боротися, як документувати подібні випадки насилля”, — розповідає учасник забігу Руслан Охременко.

Понад 20 людей здолали дистанцію в 1 кілометр. 

Забіг організували, аби привернути увагу до злочинів насильства з боку російських військових. Він завершує міжнародну акцію «16 днів проти насильства», яка триває з 25 листопада до 10 грудня.

“Так задумано організаторами щоб більше привернути увагу, що ця акція проходить, що люди долучаються — це дуже динамічна, можна сказати, акція, тому і забіг, як динамічна подія для цього, як це і організовано”, — каже представниця департаменту соціальної політики ДМР Оксана Білоусова.

Забіг організований департаментом соціальної політики у партнерстві з фондом ООН у галузі народонаселення.

“Хотілося зазначити що багатьом зусиллям місцевої влади, громади, поліції також завдяки фонду юнпієй у місті Дніпро створено дієву систему запобігання та протидії домашньому насильству. На сьогодншіній день створений і фінкціонує денний центр, кризова кімната, є мобільні бригади.”, — муніципальний консультант проєкту Фонду ООН у галузі народонаселення Віталій Крупіцький.

Після забігу всі учасники отримали символічні браслети. 

Читайте також: «Допоможе врятувати не одне життя»: рятувальники про отриману пожежну та водолазну техніку, яку обіцяв мер Філатов