Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі пройшов відкритий пленер на оглядовому майданчику

Полотно, фарба, пензлі та місцина, з якої відкривається неймовірний краєвид на все місто. На оглядовому майданчику Дніпра зібралися художниці, аби увіковічнити велич Дніпра. Одна з учасниць заходу – Ганна, майстриня Петриківського розпису. Ним займається вже понад 25 років. З початком повномасштабного вторгнення жінка ніяк не могла знайти в собі сили творити, але потім зрозуміла, що пензлик у її руках – також зброя, і малювання – це її своєрідний фронт.

Ганна Олійник, керівниця гуртка комунального закладу позашкільної освіти «Дитячо-молодіжний центр «Лідер» Дніпровської міськради: «Петриківка – це моє, і я зрозуміла, що якщо я буду її розвивати, показувати світу наше народне мистецтво, то це буде, скажімо, моя місія. Це моє рідне, я люблю дуже Петриківку і це моє. Я хочу, щоб всі люди це бачили і знали, що це класно, що ми, українці, — найкраща нація. Ми талановиті, роботящі, ми можемо все, ми сильні, і взагалі».

Захід створили, аби розвинути образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво в Дніпрі, а також підтримати й надихнути майстрів.

Роман Нечипорук, керівник комунального закладу позашкільної освіти «Дитячо-молодіжний центр «Лідер» Дніпровської міськради: “Ми вирішили провести захід, який називається “Дніпро надихає”. У ньому приймають участь викладачі закладу. Вони будуть на оглядовому майданчику малювати свої твори”.

Відкритий пленер мав проходити з дітками, вихованцями цих художниць, але війна внесла свої корективи.

Дар‘я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: “Довго готувалися. Мали бути заходи з дітьми, але через безпеку вирішили не брати діточок. А от майстрині наголошували на проведенні, не дивлячись ні на що”.

У заході взяли участь 11 майстринь з Дніпра з різних художніх жанрів. Згодом ці шедеври виставлять на аукціоні до Дня міста, а виручені кошти відправлять на допомогу ЗСУ.