Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі пройшов V Всеукраїнський фестиваль блогерів

Дводенний фестиваль блогерів. У Дніпрі пройшов п’ятий фестиваль для лідерів думок з усієї країни. «Дніпровський пост» зібрав близько 70-ти учасників. До Facebook-блогерів долучилися й молоді колеги з Instagram, Tik-Tok та Youtube.

           “Дніпровський пост” стартував з катання на самокатах та оглядової екскурсії містом. Андрій, блогер з Одеси, зізнається: від їзди на такому виді транспорту отримує задоволення.

Андрій — учасник фестивалю блогерів: “Во-первых, эмоции. Машина – просто, обыденно, обычно пробки, ты защищён, ты сидишь там. А тут эмоции, тут ты можешь увиливать. Какие-то должен проходить испытания, там объехать, там подпрыгнуть, там остановиться, там еще что-то. Какой-то вызов тебе бросают они и быстро долетаешь”.

           Оскільки електросамокати стали однією з найрезонансніших тем цього року, їх вирішили задіяти в фестивалі.  Щоразу організатори намагаються придумувати щось нове та зізнаються: до уваги беруть актуальне.

“Руслан Анфілов – директор фестивалю: “Ми будемо говорити про креативні міста, про їх зміни. Про те, які нові навички мають отримати городяни, аби жити в новому місті. І одним із таких, доволі серйозних атрибутів, цього року є самокати”. 

           На фестиваль зібралися близько 70-ти відомих блогерів з різних регіонів України, які представляють найпопулярніші соціальні мережі. Учасники кажуть: такі зустрічі важливі й приємно бачити, як місто змінюється. 

Марина Данилюк- учасниця фестивалю блогерів: “Я вже беру участь не перший раз у фестивалі, і зазвичай я стараюся приїжджати в Дніпро, якщо це стосується якихось гуманітарних тем. Давайте мислити чесно. Дніпро – це дуже важливий центр, це одне з найбільших міст України. Дуже приємно бачити, як Дніпро змінюється і після 14-го року, коли дуже багато місцевих чоловіків пішли на фронт, Дніпро отримало нове звучання, бо це абсолютна Україна”.

           Фестиваль проходить в межах програми “Культурна столиця”. Вже стало доброю традицією збирати представників громадської думки задля вирішення глобальних тем. 

Григорій Гельфер  – голова Художньої ради при міському голові Дніпра: “Фестиваль блогеров, он был придуман 5 лет назад, когда еще никто не понимал что это такое, включая самих блогеров. Ну, потом как-то жизнь поставила все на свои места. Люди поняли, что как минимум раз в году в Днепре можно собраться, посмотреть друг другу в глаза в офлайне, поговорить, поспорить и увидеть своих подписчиков”.   

           “Дніпровський пост” тривав два дні. Окрім українських фахівців, онлайн були і французи, і ізраїльтяни, які розповіли про смартмісто, нові технології для життя і про все, що змінює суспільство.