Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі пройшов перший міжнародний фестиваль дайвінгу

4 вересня у Прибережному сквері пройшов міжнародний фестиваль дайвінгу, на якому зібрались 150 учасників. Подію планують зробити щорічною.

Як зазначають самі дайвери, метою заходу став обмін досвідом усередині спільноти. Вони обговорили специфіку різних видів занурення, подискутувати про спорядження та поділилися особливостями дайвінгу в різних країнах.

Зокрема, учасникам представили виставку світлин підводного світу та зразки спорядження.

На фестивалі були присутні й іноземні гості, зокрема із Філіппін, Болгарії та Мексики.

Андрій Станішевський, спеціаліст із печерного дайвінгу та дослідник печер із Мексики вважає, що така зустріч надихатиме людей не лише займатися дайвінгом, а й подорожувати. 

«Я чимало разів пірнав в Україні. Нині тут можна бачити відчутний підйом цікавості до дайвінгу. Приємно, що Україна не втрачає цього захоплення. Це – чудовий захід. Хотілося б також донести до слухачів, чим цікава Мексика, і чому варто її відвідати», – зазначає він.

Ідею об’єднати спільноту на одному заході запропонували самі дайвери меру Дніпра Борису Філатову, адже він є одним із найдосвідченіших пірнальників України. 

Мер наголосив, що планує зробити фестиваль щорічним.

«Ми вирішили організувати цей фестиваль не лише тому, що Дніпро — місто на воді. А й тому, що дайверський рух у місті доволі потужний – не лише на рівні інструкторів, відповідних центрів, профільних шкіл, федерацій. Він має популярність серед людей. Індустрія дайвінгу розвивається швидко. Цим займається дуже багато людей по всьому