Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі пройшов майстер-клас для вчителів

Нові технології, платформи та інформаційні ресурси. У Центрі професійного розвитку Дніпра провели майстер-клас для викладачів. Освітяни різних шкіл міста приїхали, аби підвищити свою фахову майстерність та навчитися сучасним технологіям ведення уроків.

Тетяна Нікіфорова, в. о. директорки Центру професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міськради: “Сьогодні ми подивимось не тільки як розвивається освітній простір Дніпра, а й які цифрові продукти закуплені для педагогів нашого міста. Крім цього, ми покажемо платформи, на яких можна працювати і покращити освітній процес. Вони урізноманітнюють подання інформації, зацікавленість дітей, і якість знать набагато більша, ніж при стандартному викладанні матеріалу”.

Стан освіти, карантин та дистанційне навчання постійно вимагають від вчителів модернізації. І саме інтерактивна дошка – невід’ємна складова сучасного уроку, кажуть викладачі.

Наталія Майорова, вчителька початкових класів навчально-виховного комплексу № 148 “Планета Щастя”: “Це дуже важливо для нашої школи, бо у нас на “Планеті Щастя” всі навчальні кабінети (індивідуальні, ігрові класи) оснащені сучасним обладнанням, інтерактивними дошками, проекторами, ноутбуками, комп’ютерними планшетами. А ще з цього року ми використовуємо графічні планшети, починаючи з початкової школи, а саме мультимедіа контент дає велику змогу використовувати всі ці технічні засоби, адже для НУШ праця без технічних засобів навчання дуже складна і майже неможлива”.

Такі інтерактивні заняття допомагають дітям краще засвоїти матеріал, збільшують зацікавленість у навчанні. При цьому якість знань також покращується.

Ярослав Федько, вчитель навчально-виховного об’єднання № 136 «Класична гімназія ім. Кирила і Мефодія»: “В мене є 2 сьомих класи. Це діти, які вперше вивчають фізику, вони тільки почали. Один клас  без інтерактивної дошки показує гіршу якість освіти, ніж той клас, який має 30 учнів, але з інтерактивною дошкою. В мене навіть черга до дошки стоїть. Це дуже класно”.

До того ж інтерактивна дошка полегшує життя вчителів, зазначає Ярослав Федько: “Вона знімає від вчителя вимогу таскати з собою обладнання. Можна приходити в кабінет лише з флешкою та проводити компетентний урок”.

Тренінги та майстер-класи для вчителів проходять у Дніпрі чи не щодня. Все для комфортного та результативного навчання дніпрян.