Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі пройшов благодійний захід «Лапа друга»

Пухнасті, веселі, грайливі лікарі. Собаки допомагають у реабілітації людям з ментальними проблемами. Каністерапія — один з методів психологічної реабілітації за участі спеціально навчених собак. 

Мопси, шпіци, бульдоги та навіть кане-корсо. Чотирилапих зібрали разом задля психологічної допомоги. Попрацювати лікарем сьогодні на захід завітав французький бульдог Купер зі своєю юною господаркою.

Соломія, власниця Купера: «Усі люблять його. Він ніколи не кидається на людей. Якщо хтось хоче його погладити, я на сто відсотків розумію, що він не вкусить, не підійде і не кинеться. Він дуже добрий та лагідний».

Сеанс каністерапії спеціально організований для людей з ментальними проблемами. Гості від пухнастих лікарів у захваті.

Анастасія, вихованка Центру соціально-трудової реабілітації: «Вперше був. Скакали, стрибали».

Олександр, вихованець Центру соціально-трудової реабілітації: «Мені сподобалося з собаками гуляти, сподобалося мені в тунель ходити з собаками».

Спочатку боялися навіть дивитися на нових друзів, тепер стоять в черзі, щоб погратися. Адже вони здатні зцілювати своїм теплом і любов’ю.

Наталія Малієнко, методистка Центру соціально-трудової реабілітації: «Нашим вихованцям через ментальні розлади дуже важко сприймати чуже торкання до свого тіла, вони це дуже боляче сприймають. А собаки добре допомагають їм робити зв’язок між живими істотами, і тому собаки допомагають. Собака своєю енергетикою допомагає їм, і це для наших вихованців дуже корисно».

Реабілітація і лікування методом каністерапії проходить не вперше. Організатори результатами заняття задоволені.

Тетяна Пальчук, директорка закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» ДМР: «Можемо сьогодні пишатися нашим четвертим заняттям, тому що вже сьогодні діти зовсім інакше себе ведуть з собаками, ніж в перші зустрічі. Сьогодні вони вже комунікували з собаками, повністю проходили смугу перешкод самостійно з собаками. Дуже цікавий захід. Дуже потрібний захід».

У червні реабілітологи планують організувати подібний сеанс для дітей, які приїхали до Дніпра з Бахмута.

Читайте також: Дніпряни отримують від імені газової служби фейкові повідомлення: як не попастися на шахраїв