Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі пройшла фотовиставка, присвячена децентралізації

«Обличчя нових громад» — таку назву має фотовиставка, яку представили в Історичному музеї Яворницького. Через освітян, фермерів, лікарів, спортсменів та підприємців експозиція розповідає про реформу децентралізації. 

Сергій Шлуман, офіцер поліції в Олександрівській громаді, став одним з героїв виставки. Каже, бореться зі злочинністю за допомогою сучасних методів.

«В нас є спільноти в соціальних мережах, де ми, як поліцейські, безпосередньо, реагуємо, спілкуємось із населенням. В нас реакція відбувається не тільки через телефонний дзвінок, а ми бачимо в групі є якась проблем, люди написали – ми відразу реагуємо. Більш ефективна стала комунікація, більш швидке реагування, і дійсно, більш безпечно стало», — розповідає Сергій.

На світлинах — активні мешканці сіл та містечок, які живуть та працюють в територіальних громадах України. З Дніпропетровської області відібрали дві — Новоолександрівську та Петриківську. 

«В цьому році така робота продовжується і буде продовжуватися і в майбутньому», — розповідає Андрій Рубан, директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації

Наразі виставка налічує 55 світлин. Ці фотографії, каже Андрій Рубан, демонструють успіх людей, які не бояться робити перші кроки до змін, та взяли на себе відповідальність за розвиток своїх територій. 

«Дніпропетровська область знакова для нас. Процес одразу йшов дуже гарно», — ділиться Андрій Нагорний, директор програми DOBRE у Центрально-Східному регіоні.

Подивитися зафіксовані на фото історії людей та громад на власні очі можна в Історичному музеї. Експозиція триватиме до 21 вересня.