Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі пройшла акція на підтримку військовополонених захисників України

Всіх на всіх! Сотні містян організували мітинг у Дніпрі на підтримку військовополонених захисників України. Люди закликають увесь світ долучитися до обміну українців, яких утримують на території країни-агресорки.

«Вже чотири місяці наші воїни, наші герої знаходяться у пеклі на землі».

У Дніпрі на набережній зібралися родини полонених захисників. Люди приїхали з різних міст України, щоб нагадати про бійців, яких ще не повернули додому.

Альона Омельянчик, учасниця акції: «Це дуже важливо. Якщо кожна людина не буде це казати, то повернення з полону їх не буде. Кожна людина повинна про це писати, кричати. Тому що кожен день над ними знущаються, вбивають».

Чоловік Анастасії – морський піхотинець 501 батальйону. Воював 6 років. А у полон до російських військ потрапив 4 квітня під час боїв за Маріуполь. Що чоловік живий – дружина дізналася з ворожих інформресурсів.

Анастасія Грановська, дружина військовополоненого: «Також мені вдалося отримати два листи від чоловіка з полону. Він пише, що він в рф, його годують, але всієї правди не пише. Коли я читала, особливо другого листа, там просто в кожному слові читається, ніби над ним стоять і диктують. Бо мій чоловік ніколи «російська федерація» не писав з великої літери».

Син Ірини також боронив Маріуполь. Про те, що він у полоні, жінка дізналася у квітні.

Ірина Азімова, мати військовополоненого: «В мене син у полоні в Маріуполі, взятий на заводі Ілліча ще в квітні. З цього моменту нічого не ясно. Взагалі повний мрак, ніхто нічого не каже».

Учасники мітингу вийшли з плакатами і вимогою обміняти всіх на всіх.

Олександра Реко, організаторка акції: «Час іде, уже четвертий місяць полону, і повернулася дуже маленька частина людей. Вже було б дуже добре, якби всіх на всіх обміняли і хлопці повернулися усі. Хлопці і дівчата».

На сьогодні, за офіційними даними, у російському полоні перебувають понад дві з половиною тисячі захисників України. В тому числі жінки і цивільні.

Читайте також: Який радіаційний фон на Дніпропетровщині 3 жовтня.