Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі проінспектували укриття у 115-й школі

У межах чергування по місту директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла перевірила виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо облаштування укриттів у місті.

Найпростіше укриття — це цокольне або підвальне приміщення, в якому можливе тимчасове перебування людей та дітей, що обладнане з міркувань питань безпеки та уберігає від дій, які можуть нашкодити здоров’ю людей у зв’язку з військовим станом.

Сьогодні, 28 червня, чергова проінспектували тимчасове укриття на базі Комунального закладу освіти «Спеціалізована школа № 115» ДМР, розраховане на 1 100 осіб.

У цьому сховищі є місця для сидіння, туалетні кімнати, медикаменти для надання невідкладної долікарської допомоги, шанцевий інструмент, вогнегасники, питна та технічна вода.

«Другий рік поспіль укриття працювало як Пункт незламності і тимчасовий прихисток. Тут є 4 санітарні кімнати, 3 запасні виходи, кімната медичної сестри з усіма необхідними медикаментами, куточок для матері та дитини, куточок психолога, стійка із книжками, де дітей можуть забавити під час тривалих тривог. Наше тимчасове укриття забезпечує та надає право всім людям нашого мікрорайону перебувати тут, переважно це наші батьки, учні, які відпочивають на дитячих або спортивних майданчиках», — розповіла директор КЗО «Спеціалізована школа № 115» Наталія Вакуленко.

Читайте також: У важкому бою під Бахмутом загинув Герой із Кривого Рогу Михайло «Тінь» Мовчан