Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі проінспектували території на наявність порушень у сфері поводження з відходами

У центрі міста мешканці багатоповерхівки влаштували стихійне сміттєзвалище. Департамент екологічної політики виїхав на місце, аби проінспектувати двір і виявити порушення у сфері поводження з відходами — якщо такі є. 

Департаменту екологічної політики надіслали звернення на предмет того, що мешканці багатоповерхівок накопичують великогабаритний мусор на власному подвір’ї.

Тетяна Левачова, начальник відділу екологічного контролю управління комунальної екологіі департаменту екологічної політики ДМР: «От одна з цих локацій — великогабаритні відходи, які лежать тут уже не один день. Тому що вже звернення до нас прийшло. І от сьогодні ми робимо тут такий невеличкий рейд, об’їзд щодо таких звалищ великогабаритних відходів».

Місцеві мешканці скаржаться: увесь цей мусор їм підкидають жителі інших будинків.

«Ви бачите, ми навіть обгородили свої паркани, сміття від усіх, будь ласка, щоб на нас штрафи, ми тримаємо чистоту будинку».

На дворі здебільшого великогабаритне сміття. На вивіз такого у місцевих жителів договору немає.

«І так у нас багато таких випадків, що в данному випадку СМД, вони, як би, не хотять платити більше, звертаються до міської ради: у нас є таке накопичення відходів, вивезіть за кошти бюджету».

За законодавством, суб’єкт господарювання або фізична особа повинна мати договір на вивезення відходів. Якщо договору немає — погрожує штраф. Навіть якщо сміття, як стверджують мешканці будинку, «підкидають».

Артем Зайченко, головний спеціаліст інспекції з питань благоустрою: «Якщо припис буде проігноровано, буде притягнуто представника СМД до адміністративної відповідальності. Сума штрафів — від 850 до 1700 гривень, це на розгляд адміністративної комісії».

Усього за день комісія проінспектувала 3 локації. З них лише одна — проблемна.

Тетяна Левачова, начальник відділу екологічного контролю управління комунальної екологіі департаменту екологічної політики ДМР: «Люди відреагували. Розуміють, що за свої великогабаритні відходи повинні вони нести відповідальність. Вже все прибрано чисто».

Повідомити про порушення правил поводження з відходами можна за телефоном: 700-32-12-12,
гаряча лінія Дніпровської міської ради.

Читайте також: У Дніпрі модернізують насосну станцію, яка забезпечує водою майже 120 тисяч мешканців