Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі проінспектували роботу тягових підстанцій електротранспорту

Черговий по місту, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Ігор Маковцев побував з інспекцією на тяговій підстанції №16, яка живить 4 ділянки контактної мережі та забезпечує рух трамваїв та тролейбусів. Під час його візиту електрики проводили технічний огляд та поточний ремонт трансформатора й масляного вимикача. 

Такі профілактичні роботи проводяться щодня на всіх 39 тягових підстанціях міста згідно з технологічною картою. Завдяки належному обслуговуванню підстанцій аварійні роботи майже не виконуються. 

Під час інспекції, яка проводилась за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Ігор Маковцев також перевірив дієздатність електротехнічних лабораторій.

«Стаціонарна електротехнічна лабораторія розташована у приміщенні тягової підстанції №16. Тут за допомогою спеціального обладнання випробовують інвентар, що використовується для ремонтних робіт: захисні діелектричні рукавички, електроінструменти, драбини, пояси. Прямо під час інспекції обладнання перевірили – все працює без збоїв та нарікань», — розповів він.

Також Ігор Маковцев оглянув пересувну електротехнічну лабораторію. Це установка, за допомогою якої проводиться діагностика пошкоджень кабелів – пошук технічних несправностей та їх точної локації. У разі виявлення поломки інформацію передають аварійній службі, яка далі виконує ремонтні роботи. В присутності Ігоря Маковцева була успішно протестована робота пересувної електротехнічної лабораторії.

Читайте також: Аптечки, одноразові душі, хімічні грілки, продукти, корми для тварин: допомога від Дніпра за тиждень