Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі проінспектували підприємців з метою виявлення порушень у сфері поводження з відходами

В центрі міста підприємці розгорнули стихійне сміттєзвалище. Департамент екологічної політики виїхав на місце, аби проінспектувати приватні підприємства в діючому торговельному центрі з метою виявлення порушень у сфері поводження з відходами. Чим погрожує така поведінка та куди звертатись у разі виявлення правопорушення? 

Черговий раз департаментом екологічної політики проводиться інспектування за скаргами громадян. Черговий раз зустрічають недружньо. Поблизу діючого торговельного центру влаштували стихійне сміттєзвалище.
Наявність документів перевіряли у двох магазинах, прилегла територія яких не відповідала належному санітарному стану.

Ярослав Крисько, заступник директора департаменту екологічної політики ДМР: «Слід зауважити, що вимога щодо наявності у кожного суб’єкта господарювання, який здійснює діяльність на території міста, саме забов’язання наявності договору на вивезення твердих побутових відходів, що включає 10% негабаритних відходів — це регламентовано законом України про управління відходами і також це регламентовано правилами благоустрою території міста Дніпра». 

У цієї приватної компанії документів «на руках» не знайшлось. Тепер мають надати папери у найкоротші строки. У разі ненадання департаменту необхідного договору у встановлений час та невиконання законних вимог, складається протокол.

Єгор Ванжа, головний спеціаліст інспекції з питань благоустрою ДМР: «Це буде адміністративна відповідальність. Буде накладено штраф від 340 до 850 гривень, якщо це фізична особа. Якщо це юридична особа — від 1360 до 1700 гривень». 

Повідомити про правопорушення можна на гарячу лінію ДМР: 700-32-12-12, відповідно до коду вашого оператора.

Читайте також: Цьогоріч у Дніпрі понад півтисячі будинків взяли участь у програмі співфінансування