Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжуються ремонти будинків за програмою співфінансування

Сантехсистема в одному з будинків Дніпра застаріла, їй було вже близько 20 років. Мешканці вирішили податися на проєкт співфінансування й замінити її. Не зважаючи на воєнний час, всі роботи виконали.

Цьому будинку майже 20 років, його почали зводити ще в 2003-му. З плином часу деякі системи зношуються. Цього року було вирішено: треба відремонтувати водопровідну систему.

Вікторія Йосипенко, голова правління ОСББ: «Ну, у нас водонапірна станція, був дуже маленький тиск наверх. Зараз ми замінили труби. Вони в нас не то шо було… Ну, стан я вам навіть передати не можу. Якщо пропускна здатність була нульова».

Сантехсистема – одна з найважливіших мереж для забезпечення життєдіяльності будинку. Серед них також електрика, ліфтове обладнання та покрівля. Незважаючи на воєнні часи, мешканцям вдалося зібрати 117 тисяч гривень, понад 350 тисяч виділили з міського бюджету завдяки програмі співфінансування.

Владислав Макарець, начальник відділу проєктів управління з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради: «Це доволі великовартісні роботи були проведені. Ми бачимо ефективність в тому, що співвласники, які бачать реалізовані роботи, вони планують подавати і на наступні роки, незважаючи на те, що у нас таки доволі непередбачувані обставини можуть бути. Але, все ж таки знаходять в собі ту впевненість, що в нас буде і перемога, і маленькі перемоги в будинках з новими ремонтними роботами».

На цьому місцеві не планують зупинятися. Як і щороку, будуть подавати власні пропозиції на співфінансування і покращувати умови свого життя.