Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжують втілювати проєкти за програмою співфінансування ОСББ

У Дніпрі продовжують ремонтувати будинки за міською програмою співфінансування. Жителі сплачують лише чверть вартості ремонту, решту для ОСББ та ЖБК виділяє мерія. Прийом заявок триває до кінця вересня. Цього разу, завдяки проєкту, жителі змогли замінити покрівлю. 

540 квадратних метрів м’якої покрівлі цьогоріч замінили в одному з будинків об’єднань співвласників багатоповерхівок. Тутешні мешканці розповідають, роботи фахівці виконують оперативно та не заважають мешканцям.

Ірина Покотиленко, співвласниця ОСББ «Суворова»: «В минулому році ми подали заявки по програмі співфінансування на ремонт кровлі. Ось ремонт кровлі зроблено. Є деякі зауваження, але, я гадаю, їх реалізують».

Жителі розповіли: працівникам лишилося докрити ще невеликий шмат даху і до зими будинок вже буде готовий. Найближчим часом роботи завершать. В профільному департаменті рекомендують дніпрянам вже подавати свої проєкти співфінансування на наступний рік.

Владислав Макарець, начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради: «Хто ще планує проводити якісь ремонтні роботи на наступний рік, до 30 вересня можуть податися на сайт «Простір самоврядування». Ми спростили процедуру. Рішення правління достатньо, оскільки багато співвласників роз’їхалося, а правління все ж таки здійснює управління будинком».

Зараз існують обмеження на реалізацію пропозицій від дніпрян. Від ОСББ та ЖБК розглядають лише одну заявку. Тож хто ще не встиг подати свій проєкт, є час до кінця вересня.