Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжують встановлювати сучасні зупинки громадського транспорту

Нові, зручні та безпечні — це про зупиночні комплекси, які встановлюють містом. Займається цим КП «Транспортна інфраструктура», а місця нових зупинок обирають за зверненнями дніпрян. Таких уже встановили 101 — за міський кошт, 78 — за рахунок інвесторів та 17 — за кошти меценатів. 

Стара і маломістка. Так дніпряни висловлюються про зупинку на вулиці Шмідта.

«Ну, вона вже зроблена, як ото кажуть, в допотопний вік. А оцю нову коли побудують — і навіс краще, і огляд буде краще, і взагалі свіжіше буде. А оце старе… там сяде дві людини, і вже не видно».

«Якщо тут буде і з дахом, з усім чекати транспорт, чому ні».

У місті триває будівництво нових зупиночних комплексів. Вони зручні, безбар’єрні та інклюзивні. Обладнані спеціальними стовпчиками та урнами-відбійниками для безпеки пасажирів.

Олексій Орєшин, провідний інженер КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР: «Зараз ми встановлюємо тут 9-метрову. Тому сама зупинка має 6 лав. Вона буде прохідна, бо тут великий людинообіг, тому вона буде без скляних стінок».

Місця, де будуть монтувати такі зупинки, обирали за зверненнями дніпрян. Окрім будівництва самих комплексів, виконується благоустрій території навколо них. Зараз роботи ведуться ще на 7 зупинках.

Читайте також: У котельнях Дніпра встановлюють додаткові генератори