Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжують ремонти в будинках ОСББ/ЖБК за програмою співфінансування

У Дніпрі продовжують ремонти в будинках ОСББ/ЖБК за програмою співфінансування. Наприклад, в ОСББ «Осіння 5-7» закінчили ремонт електромереж будинку. Світильники в під’їздах було замінено на енергоефективні, а на сам будинок встановлено астрономічний таймер. Він автоматично вмикає світло в темний час. Це дозволяє додатково знизити споживання електроенергії. Ремонт зробили за міською програмою співфінансування проєктів ОСББ, тобто 75% вартості робіт – це кошти міського бюджету, 25% – мешканців. 

«Нашому ОСББ вже 7 років. Кожного року ми подаємо свої проєкти, щось робимо. Наприклад, ми зробили сантехніку, каналізацію, вимощення. Цього року ми провели ремонт освітлення місць загального користування у будинку. Плани на наступний рік – ремонт покрівлі. Дуже задоволені і результатом, і що є така програма, завдяки якій можна робити свій будинок все краще і краще», – поділилась голова ОСББ «Осіння 5-7» Світлана Литвинова. 

Якість виконаних робіт перевірив черговий по місту Святослав Ткаченко. 

«Тут була аварійна ситуація, пов?язана з електромережами будинку в місцях загального користування. Мешканці скаржились голові ОСББ на проблеми з освітленням у під’їздах. Голова звернулась до нашого департаменту для усунення аварійної ситуації. Ми розглянули наданий пакет документів і врешті за програмою співфінансування вирішили цю проблему», – розповів Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення, черговий по місту. 

Наступна точка перевірки – ОСББ «І. АКІНФІЄВА 11». Тут  провели ремонт системи опалення будинку. Були замінені труби та засувки. 

«До цього ремонту батареї на верхніх поверхах були холодні або ледь теплі. Зараз стало значно краще, батареї теплі і на верхніх поверхах. Дякуємо за цей ремонт, будемо і далі співпрацювати з програмою співфінансування ОСББ», – прокоментувала Лідія, мешканка ОСББ «І. АКІНФІЄВА 11». 

Черговий по місту оглянув нову систему опалення. Побаченим він залишився задоволений.

«В минулому році в будинку сталася аварійна ситуація – порив труб. Якість опалення стала значно гіршою, тому і виникла необхідність у цьому ремонті. Він був проведений за програмою співфінансування. Поспілкувалися з мешканцями, бачимо, що вони задоволені», – підсумував Святослав Ткаченко. 

Прийом заявок на проведення ремонтних робіт у наступному році тривав до 30 вересня. За цей час отримана рекордна кількість заявок за всі роки існування програми – 591.

Читайте також: «Подібні діалоги між нами й компанією-постачальником – корисні», – батьки Дніпра про зустріч щодо організації шкільного харчування