Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжують ремонти в будинках ОСББ/ЖБК за програмою співфінансування

У дніпровському будинку ОСББ «Запорізьке шосе 40» капітально відремонтували  ліфтове обладнання за муніципальною програмою співфінансування. Йдеться про  заміну вантажного ліфта у шостому блоці, капітальний ремонт пасажирського ліфта у сьомому блоці, ремонт вантажного ліфта і заміну кабіни у п’ятому блоці. А також ремонт вантажного ліфта у першому блоці (заміна редуктора). Загальна сума виконаних робіт — близько 2,7 млн грн. 

«Тут була аварійна ситуація з ліфтовим обладнанням. Голова ОСББ звернулася до департаменту, аби взяти участь у програмі співфінансування. Особливістю ремонтів саме ліфтів за згадаю муніципальною програмою є те, що мешканці за роботи сплачують лише 10 % від їхньої вартості, решта – за рахунок коштів з міського бюджету. Зі слів голови цього ОСББ, вантажний ліфт у 6-му блоці не працював вже понад 10 років. Мешканці задоволені. На 2024 рік до департаменту надійшло 183 заявки на капітальний ремонт ліфтового обладнання. Торік було 70 заявок.  Це свідчить про цілком вигідні умови співфінансування для мешканців», — підкреслив Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення міської ради. Він 6 січня чергує по місту. 

Голова згаданого ОСББ Анжела Білоброва зазначила: «Ми дуже вдячні за відремонтовані ліфти. Своїми б силами ми такі ремонти не зробили. На наступний рік теж подали заявку на ремонт вантажного ліфта у  3-му, 5-му та 7-му блоках будинку. А також на заміну станції у першому блоці. У минулих роках теж ремонтували ліфти. Нині усі пасажирські ліфти у будинку справні».

Під час інспекційного обёїзду черговий по місту перевірив, як встановили нові двері між поверхами у будинку ОСББ «ВОЛОДИМИРА ВЕРНАДСЬКОГО 33Г».

«За програмою співфінансування двері, як і вікна, замінюємо лише на високоякісні та енергоощадні. Це допомагає утримувати тепло в приміщенні. Роботи у будинку тривали два дні. На встановлені двері розповсюджується гарантія від підрядника — 36 місяців. Тож у випадку гарантійних пошкоджень все буде відремонтовано», — сказав Святослав Ткаченко. 

За словами голови згаданого ОСББ Людмили Стеблянко, будинку вже 43 роки, і двері між поверхами ще не замінювались. Вони були вже старі дерев?яні, з побитим склом. «Мешканці дуже задоволені. Врахували всі наші побажання і щодо розміру дверей. Раніше теж в рамках програми замінили вікна у під?їзді. Тепер тут тепло й затишно!», – додала Людмила Стеблянко.

Читайте також: «У 2023-му – зосередились на проєктах для допомоги ЗСУ». Звіт Молодіжної ради Дніпра за рік