Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжують ремонти в будинках ОСББ/ЖБК за програмою співфінансування

Сьогодні Ткаченко Святослав, директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради, перевірив проведення капітальних ремонтів ліфтів у будинках ОСББ та ЖБК.

За Програмою співфінансування у ОСББ «4 ДЖІ» було здійснено капітальний ремонт ліфтового обладнання у двох підʼїздах. Минулого року в одному, цьогоріч – в іншому.

Відбулась заміна лебідки, станції керування, редуктора та інших елементів. Роботи тривали до 2 тижнів. Голова правління постійно мала доступ та контролювала процес виконання робіт.

Замінена станція управління дозволяє ліфту продовжувати роботу до 15 хвилин у разі відсутності електроенергії. Це є безпечним для мешканців будинку у разі аварійного вимкнення світла, адже дозволить доїхати до найближчого поверху, а не застрягти у ліфті.

ОСББ «4 ДЖІ» бере участь у Програмі співфінансування з 2016 року. За весь час були проведені: поточні ремонти труб холодного водопостачання, покрівлі, труб опалення, замінено обладнання в щитових.

Замінений в одному з підʼїздів ліфт минулого року показав свою ефективність та безпечність. За весь час він жодного разу не зупинявся (крім випадків з аварійним відключенням світла). Це також сприяло економії електроенергії у 1,5 рази.

Мешканці обʼєднання зібрали 10% від суми ремонту, інші 90% – виділила міська рада.

Також Ткаченко Святослав перевірив проведення ремонтів у будинках ОСББ та ЖБК на вул. Новокримська, 3.

В ОСББ «Новокримська 3» відбувся ремонт електромереж. Багатоквартирному будинку – майже 50 років, тож старі алюмінієві дроти не витримували навантаження.

ОСББ подало заявку на участь у Програмі співфінансування, завдяки чому була замінена проводка до кожного лічильника в 222 квартирах у кожному підʼїзді багатоквартирного будинку.

Обʼєднання бере участь у Програмі вже 6 років: були замінені теплові труби, водопостачання тощо. На наступний рік подали заявку на встановлення індивідуального теплового пункту.

Об‘єднання бере участь у Програмі співфінансування вже не вперше, зважаючи на вигоду для ОСББ – сплачувати тільки 25% від вартості ремонтних робіт.

Читайте також: Як живе зараз місто волонтерів – Дніпро?