Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжують ремонтувати постраждалі від ракетних обстрілів будинки

У Дніпрі продовжують ремонтувати багатоквартирні будинки, постраждалі від ракетних обстрілів. Після трагедії 14 січня на Перемозі, окрім двох під’їздів, які не підлягають відновленню, постраждали і квартири поруч. Уламками ракети, якою росіяни поцілили в житловий будинок, було пошкоджено несучі стіни в двох квартирах поруч. Через два дні після трагедії на місці працювали служби, які обстежили квартири. Зараз там працюють ремонтники, які відновлюють стіни, вікна та все, що постраждало.

Світлана разом із доньками переїхали в цей будинок 7 років тому. Але трагедія, яка сталася 14 січня на Перемозі, змінила їхнє життя. В момент вибуху жінка знаходилася вдома, в сусідній під’їзд влучила ракета.

Світлана Іванова, мешканка будинку по вулиці Набережна Перемоги,118: «Я була на кухні, а дівчата були в дитячій — це саме та кімната де вигнуло стіну. Як вони вижили, ми досі не розуміємо. Коли ми потім зайшли в кімнату, ми дивилися, як просто рухаються всі меблі. Зруйнована була несуча стіна, і вона вдавилася, і порушилася вся система, міцнсть».

Як розповіли в профільному департаменті, проблемою стало знайти досвідчених робітників.

Владислав Грицай, директор департаменту житлового господарства ДМР: «Вони стикалися з таким на Мандриківській. І ось ці підрядники, і ці хлопці, були там, виконували розборку того будинку, того нещасного будинку, коли вибухнув газ. Це не будь-яка організація, яка «може спробую щось зробити». Це ті, які мають досвід».

Окрім квартири Світлани, постраждало і помешкання на 2 поверсі. Його незабаром також почнуть ремонтувати.

Читайте також: Чергова по місту перевірила ремонт елементів інфраструктури в парках, стан укриття й території пляжу