Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжують ремонтувати міські амбулаторії

Сьогодні заступниця директора департаменту охорони здоров’я ДМР Олександра Бодня в рамках чергування відвідала одну з міських амбулаторій, де триває ремонт. 

У квітні 2023 року коштом міського бюджету в будівлі розпочато поточний ремонт приміщень, який триває по теперішній час. 

Зараз вже відремонтовані приміщення 1 та 4 поверхів. Встановлено двері та вікна, улаштувано стелі, стіни та підлогу. Оновлено електричні мережі та сантехніку. Наразі триває ремонт кабінетів лікарів у центральній частині 1 та 3 поверхів. Весь цей час амбулаторія не зупиняла свою роботу.

Будівля амбулаторії має найпростіше укриття у підвальному приміщенні площею 110 м²  та місткістю 120 людей. Там є запаси води та продуктів тривалого зберігання. Також в амбулаторії на випадок блекауту є генератор.

На сьогодні у амбулаторії задекларовано 17,5 тисяч людей, з них понад 1 тисяча переселенців.

Дніпро став форпостом допомоги переселенцям. І медичні послуги не є винятком. Загалом понад 40 тисяч ВПО отримали медичні послуги амбулаторно з початку повномасштабної війни, а працевлаштувались в міських закладах близько 280 переселенців.

Також, в рамках інспекції, чергова по місту відвідала укриття

Місткість укриття понад 100 осіб. В наявності запас технічної та питної води, їжа тривалого зберігання, лікарські засоби. Обладнані санітарні кімнати та місця для сидіння. Цим укриттям цілодобово можуть користуватися містяни.

Читайте також: Дніпро залишається лідером по закупівлі дронів для ЗСУ через «Прозорро»