Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжують реабілітувати захисників

Знов стати на ноги. У Дніпрі продовжують допомагати захисникам, що отримали поранення на фронті, проходити реабілітацію. За здоров’ям наших героїв слідкують професійні команди лікарів, фізичних терапевтів та інших спеціалістів. Військовослужбовець Богдан отримав травму у березні 2023 та весь цей час намагається повернутися до нормального життя.

Богдан – військовослужбовець. До повномасштабної війни працював пекарем. До лав ЗСУ став влітку 2022 року. Але у березні 2023 року отримав поранення внаслідок мінометного обстрілу. 

«Десь в метрах 2 від мене прилетів снаряд, я начебто вспів згрупуватися, пам’ятаю, як він розірвався, впав, але після того піднятися не зміг, був маленький страх подивитися на ноги, але трішки відполз до маленького окопчика, не великого, і так би мовити заховався, щоб перетриматися в цей мінометний обстріл», – розповідає військовослужбовець Богдан.

Богдана евакуювали побратими. Чоловік, розповідає, що лікувався в багатьох містах країни і навіть за кордоном.   

«Один із уламків потрапив в грудний відділ, тим самим зацепив спинний мозок, також черепну частину потрапив, спочатку потрібно було лікувати там, щоб налагодити, а тепер далі займаюся реабілітацією», – розповідає військовослужбовець Богдан.

В реабілітаційний центр Дніпра захисник потрапив наприкінці грудня. Щодня він виконує вправи, які допомагають йому видужати і вже відчуває прогрес.  

«Укріпляємо м’язи, живота, які зараз не працюють, фізкультура дуже сильна, качаємо руки дуже – дуже важливо в даній ситуації, також займаємося разтяжкою, вертікалізацією, ще фізичними нагрузками, що покращують моє самопочуття», – каже військовослужбовець Богдан.

Реабілітологи кажуть: Богдан, дуже мотивований та робить великі досягнення попри на свою травму. 

Дарина фізична терапевтка розповідає: «Він достатньо навчений, він самостійно пересідає в крісло колісне, самостійно може вдягтися, роздягатися, митися, він повністю самостійний, головна ціль та запит – пересісти в крісло колісне активного типу, це такі легкі невеличкі крісла колісники, якими пацієнти може їздити, користуватися на вулиці, долати перешкоди і навіть користуватися сходами»  

Після реабілітації захисник планує працювати у сфері IT.

Читайте також: Пірнання на Водохреще: як себе підготувати?