Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжують прибирати стихійні сміттєзвалища: куди звертатись

За дорученням міського голови Бориса Філатова щодо контролю і підтримки належного санітарного стану у місті черговий по місту, заступник директора – начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради, Ярослав Крисько перевірив роботи з прибирання стихійного сміттєзвалища на вулиці Мандриківська.

З середини травня у місті почалася ліквідація стихійних сміттєзвалищ ТОВ «Екологія-Д» відповідно до договору. Станом на сьогодні ліквідовано 30 стихійних сміттєзвалищ, це близько 580 м3 сміття з усіх районів міста.

Районні ради інспектують території, подають заявку, їх розглядають на комісії, потім вже починається робота з ї вивезення. Цього разу виявлено несанкціоноване, неконтрольоване звалище безхазяйних відходів у Соборному районі площею 20 кв. м та обʼємом приблизно 15 куб. м. Це гілля, пакети та будівельне сміття.

«Сміттєзвалища найчастіше утворюються через недотримання мешканцями міста правил благоустрою і неналежне ставлення до процесу поводження з побутовими відходами», – наголошує Ярослав Крисько.

Сміттєзвалище підлягає ліквідації механічним засобом із залученням людських ресурсів. До прибирання цього сміттєзвалища залучено фронтальний навантажувач та самоскид. Роботи проводитимусь протягом дня.

Щодо ліквідації сміттєзвалищ можна звертатися на Єдину гарячу лінію міської ради: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12.

Читайте також: Де наразі у Дніпрі відключили воду: інформація від комунальників.