Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжують перевіряти укриття

Інспекція укриттів триває. За дорученням міського голови, їх оглянув заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР Дмитро Редька. Які порушення знайшов черговий по місту та що чекає на тих, хто занедбав укриття?

Локація № 1. Це укриття на балансі підприємства. Захаращене сміттям, мотлохом, всередині темрява і сморід. Про безпеку і не йдеться, каже черговий по місту.

Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР:
«Ця споруда не готова для укриття. Населенню, як і співробітникам цього підприємства, в ній перебувати цілком неможливо».

Сховище не у комунальній власності. Про нього має дбати балансоутримувач. Укриття масово перевіряли ще у липні. У Дніпрі виявили 66 непридатних. Утім, вплинути на несумлінних власників не можуть.

Палац творчості дітей та юнацтва. Сховище тут охайне. У разі небезпеки може прийняти до 100 осіб. Скористатися укриттям можуть і люди з інвалідністю.

Тетяна Гудим, директорка Палацу творчості дітей та юнацтва: «Якщо приходять маленькі дітки з батьками, є у нас іграшки, книжки можна почитати. Для старших дітей працює мультзал».

Укриття має запас технічної та питної води, інтернет, а також біотуалет.

Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР: «Ми бачимо цілком оснащене і обладнане приміщення, цілком готове для укриття населення, укриття відвідувачів закладу».

Укриття працює цілодобово.

Читайте також: 565 ліцеїв та гімназій Дніпропетровщини працюватимуть офлайн чи за змішаною системою, — ОВА