Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжують надавати медичну допомогу внутрішнім переселенцям

Понад 27 тисяч внутрішньо переміщених осіб отримали медичну допомогу в лікарнях Дніпра. Від початку повномасштабного вторгнення послуги надавалися за «живим» записом і без декларацій. Через це виникли черги. Проте, зараз систему налагодили. Як наразі обслуговують переселенців та чи на всіх вистачає лікарів? 

Пані Любов виїхала з Донецької області після оголошення евакуації. Жінка хворіє на цукровий діабет, тому, коли оселилася в Дніпрі, прийшла до лікарні, де отримала допомогу.

Любов, переселенка з Мирнограду, Донецька область: «Розуміючи нашу обстановку, наш стрес, ставлення настільки доброзичливе. Я ось знаєте, навіть якось сказала своєму лікареві, що хочеться приходити частіше. І не тому, що щось якось, а через ось це розуміння, доброзичливість, чуйне ставлення».

Наближається зима. Переселенців, які визначилися з місцем проживання, лікарі закликають негайно підписати декларацію з новим сімейним лікарем. Знайти його нескладно. Потрібні лише паспорт, ІНН та мобільний телефон.

Андрій, сімейний лікар: «Дивиться в інтернеті, де знаходиться найближча до нього амбулаторія, приходе до нас, записується на прийом. Далі сімейний лікар знаходить його в системі, надсилає йому смс із кодом для аутентифікації. Пацієнт називає код і все — декларація перезаключена. Пацієнт змінив собі сімейного лікаря, процедура займає не більше хвилини».

Записатися на прийом можна не лише через реєстратуру, а й за допомогою сервісу «Лікарі 24/7». Там же можна знайти адресу лікарні. Медичні заклади Дніпра активно наймають нових спеціалістів, аби допомогу отримав кожен.

Андрій, сімейний лікар: «На сьогоднішній момент у нашому центрі 1124 внутрішньо переміщені особи, тож ми готові прийняти всіх бажаючих. Також можна отримати вакцинацію від коронавірусу або профілактичне щеплення для ваших дітей».