Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжують демонтувати незаконні споруди

Незаконні споруди – під демонтаж. У Дніпрі продовжують наводити лад на територіях загального користування. Цього разу увагу інспекторів з питань благоустрою привернув бетонний блок на Березинській, 12. 35 років він охороняв спокій двору від навали автівок. У благоустрої кажуть: незаконно. 

Цей бетонний блок лежить у дворі вже понад тридцять років. Втім, жителі прилеглих будинків не скаржаться на нього, а навпаки – з повагою ставляться до каменюки. З 1986 року блок боронить їх двір від транзитного транспорту. Це остання барикада від шаленого потоку автівок,  які прямують на  Донецьке шосе через Березинське кільце. Також поруч великий логістичний центр та торговельні центри. Але кілька місяців тому біля будинку за адресою Березинська, 12 відкрили автостоянку. Її хозяїну незручно, що автівки мають їхати в об’їзд, аби потрапити на парковку.

Євгенія, місцева мешканка: “30 лет стояла балка, открыли стоянку и резко убрали балку”.

Власник стоянки неодноразово звертався до инспекції з благоустрою міськради з вимогою прибрати блок, мовляв, він встановлений незаконно. Наразі його мали прибрати.  На демонтаж навіть приїхав керівник інспекцїї Руслан Мороз. А ось з технікою не склалося – демонтажне авто не приїхало. Як-то кажуть,  не було б щастя та нещастя допомогло. Руслан Мороз мав нагоду поспілкуватися з жителями навколишніх будинків і дізнатися їхні думки щодо прибирання блоку.

Жителі будинків налаштовані рішуче й пообіцяли своїми тілами захищати каменюку-старожила.

Далі – цікавіше. Виявляється,  цей блок таки не нелегал, а має прописку, і встановлював його у 1986 році сам керівник місцевої державтоінспекції.

Нині блок залишився на тому самому місці й найближчими днями його не демонтують. Втім, за словами Руслана Мороза, такий запобіжник, навіть маючи документи, є незаконним.

Тепер жителям треба буде зібрати підписи понад половини мешканців прилеглих будинків, аби блок-старожил пішов на пенсію,  а на його місці встановили сучасний обмежувач руху.