Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжують боротьбу із продажем наркотиків

Проблема наркозалежності. Посилання на точки продажу або розповсюджувачів у Дніпрі можна знайти будь де – чи то біля школи, чи на сусідній лавці. Реабілітологи, колишні наркозалежні та поліція спільними зусиллями знищують вуличну рекламу наркотиків.

Наркоділки у місті не стоять на місці. Серед «новинок» на улицях міста – наркотик «Конструктор». На нього здебільшого «підсідають» саме підлітки.

Олександр Козій, психилог-реабілітолог: «Вызывают сильнейшую зависимость. Последствия от употребления – привыкание, расстройство психики, шизофрения, раздвоение личности. Это просто химический коктейль. Он очень доступный, очень дешёвый. Его очень просто достать и это сейчас становится «модным» среди молодёжи. Они не понимают последствий этого всего и к чему это приведёт».

Найбільш міцно наркоторговці оселилися в Інтернеті. Телеграм-канали відверто просувають товар неповнолітнім. Аби розрекламувати свої послуги, пишуть інтернет-адреси просто на парканах та будівлях міста.

Юрій Лавров, керівник громадської організації «Снайпер»: «Уже на протяжении 5 лет мы систематически, совместно с правоохранительными органами, совместно с организациями города проводим такие профилактические работы, которые направлены на минимизацию наркотиков на территории города Днепр и области».

Поки кіберполіція намагається ліквідувати загрозу на просторах Інтернету, правоохоронці винищують будь-які згадки згубних наркопосилань.

Роман Дорош, заступник начальника Дніпровського районного управління з превентивної діяльності, підполковник поліції: «На території кожного з районів буде функціонувати від 2 до 5 таких рейдових груп. Під час своєї роботи вони будуть ходити вулицями міста, виявляти наркорекламу, яка нанесена на будівлях, інших спорудах, інших приміщеннях, та вживати заходів до їх знищення».

Наркоділки працюють всюди. Сьогодні разом з правоохоронцями активісти «Снайперу» працювали у восьми районах Дніпра. Якщо ви побачите незамальоване посилання, повідомляйте у поліцію, а не переходьте за ним.