Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжується реконструкція парків імені Володі Дубініна та Пісаржевського

У Дніпрі продовжують реконструювати парки імені Володі Дубініна та Пісаржевського. Через рясні дощі роботи на певний час заморожували. Наразі їх відновили. Які зміни у плани внесли численні зливи – дивіться у сюжеті.

Роботи у парку імені Володі Дубініна розпочали ще у 2017 році. Працюють у декілька етапів. Початковий проєкт отримав певні зміни: замість спочатку запланованих хвойних дерев, тут висадять фруктовий сад. Надмірні опади, які цьогоріч накрили Україну, також зробили свій внесок у реконструкцію.

Валерій Скляр, заступник директора з благоустрою комунального підприємства «Міська інфраструктура»: “Вода, яка збирається навкруги, на житлових масивах, вона потрапляє сюди, в цю балку. Стікає вниз. Тому такі умови, вони дуже ускладнюють роботу. От, наприклад, у цьому році літо дождливе і наші будівельники не можуть виконати будівельні роботи, тому що треба ущільнювати грунт, а він оводнений і не підлягає ущільненню».

Зараз у парку бетонують доріжки та пандуси. З вересня розпочнуть озеленення. Аби запобігти розмиванню ґрунту, тут вкладуть рулонний газон замість посівного. Також у парку запрацює система зливоскидів.

Сергій  Білоус, виконроб будівельного майданчика реконструкції парку ім. Володі Дубініна: “С послезавтрашнего дня мы будем начинать работы по ливневой канализации, подключение канализации парка к городской 1000-ке для отвода вод, которые попадают в парк».

У парку імені Пісаржевського розпочали третю чергу реконструкції. Центральну алею презентували минулоріч. Зараз працюють над іншими зонами парку. Вкладають алеї, вимощують їх плиткою. Незабаром прокладуть мережі для електро- і водозабезпечення.

Валерій Скляр, заступник директора з благоустрою комунального підприємства «Міська інфраструктура»: “Ця частина – третя черга будівництва,  меморіальна. Частина парку, в якій похований безпосередньо Пісаржевський – наш видатний науковець. А також меморіальна частина пов’язана з пам’яттю людей, загиблих під час Другої світової війни. Тобто вона має такий, трохи скорботний вигляд, і налаштована на тихе перебування людей в цій частині парку».

Підкреслять особливість парку завдяки ландшафтному дизайну. Біля могили Пісаржевського створять пластичні пагорби. Негода внесла зміни й тут. До проєкту додали нову систему водовідведення.

Андрій Гаркавенко, виконроб будівельного майданчика капітального ремонту парку ім. Писаржевського: “С левой стороны от нас есть гаражи, у них выполнен водоотвод в сторону нашего парка. И при ливнях, которые проходили на той неделе, были огромные потоки воды, которые просто попадают к нам на территорию. Мы сейчас будем выполнять работы по водоотводу чужой воды с нашей территории, дабы не подтапливались дорожки, которые мы уже построили».

У цьому році розпочнуть й четверту чергу реконструкції. Відремонтують алею біля сосен, де полюбляють гуляти місцеві жителі. Тут зроблять доріжки, лави та встановлять смітники.