Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжує діяти міська програма співфінансування для багатоповерхівок

Ремонт коштом міста. У Дніпрі продовжує діяти програма співфінансування, завдяки якій жителі багатоквартирних будинків можуть залучати міські кошти для ремонтів. Одними з таких учасників є ОСББ “Софія 73”, в якому провели капітальний ремонт ліфтового обладнання. Завдяки програмі, мешканцям треба було заплати лише 10% від загальної суми. 

Лідія Павлівна мешкає в будинку №73 по вул. С. Ковалевської більше 50 років. Жінка розповідає: ліфт не ремонтували з моменту зведення будинку.

Лідія Павлівна, мешканка будинку №73 по вул. С. Ковалевської: «Страшний він був. Чути було, як усі їхали на роботу. А зараз заходиш, як у Європі побував. Така краса, електроніка».

Мешканці будинку розповідають, що ліфт був у такому занепаді, що майже щодня застрягав.

Ольга Сущенко, мешканка будинку №73 по вул. С. Ковалевської: «Коли ліфт запускався, все рухалося, всі стіни рухалися на кухні, у ванній. Особливо це почали відчувати останній рік, коли війна. І таке відчуття, начебто якісь вибухи».

Оновити ліфт мешканці будинку змогли завдяки програмі співфінансування.

Олена Хорунжа, голова правління ОСББ «Софія 73»: «Завдяки мірі нашого міста, яка дає можливість брати участь у програмі співфінансування, наш будинок виділив 10%: 90% фінансував департамент, 10% – жителі ОСББ. Ремонт провели у 5 під’їздах».

Роботи тривали три тижні. Зараз продовжується прийом заявок на програму співфінансування.

Владислав Макарець, начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «У нас заявок було більше 500. Зараз в роботі близько 150, і більше 200 реалізовано за цей рік. Рекомендуємо вже на наступний рік подавати до нашого департаменту заявки. Ми залюбки проконсультуємо. До 30 вересня ми приймаємо заявки на наступний рік».

Більше інформації про програму можна дізнатися на офіційній сторінці профільного департаменту.

Читайте також: У “Дніпровському метрополітені” оновили обладнання для аварійно-відновлювальної бригади