Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі презентували SOS-браслет для людей із зони ризику

В межах проекту «Інформація рятує життя» у Дніпрі пройшла презентація SOS-браслету. Люди, які знаходяться у зоні ризику, завдяки цьому браслету можуть отримати допомогу значно швидше. Браслети виробляються індивідуально для кожного, а при отриманні їх власників докладно консультують.

У межах проекту «Інформація рятує життя» представили нові SOS-браслети. Один з таких сьогодні отримала Тамара Леонідівна.

Тамара Щуцька, підопічна територіального центру: «Я, наприклад, алергік і в мене ішемічна хвороба серця, то мені це потрібно. І я рішила скористатися».

Скануючи QR-код на браслеті, можна ідентифікувати людину, яка знаходиться в тяжкій ситуації. Таких браслетів виготовили 600, 500 з них – на стадії заповнення в територіальних соціальних центрах.

Роман Герасимчук, заступник голови правління громадської організації «Фонд соціальних ініціатив»: «Цей браслет, який ми сьогодні презентуємо, він дозволяє ідентифікувати людину, яка лежить на вулиці і перебуває в стані непритомному. Ця ініціатива направлена також, щоб люди не проходили повз і не вважали, що людина може бути в стані алкогольного сп’яніння».

Для отримання SOS-браслету необхідно звернутися до територіального соціального центру у вашому районі, першими їх отримують саме підопічні таких центрів. Для отримання браслету заповнюється анкета, в якій вказується ПІБ, дата народження, хвороби, алергії та довірене лице з номером телефону та поштою. Далі – згода на обробку персональних даних. Фотографія для віртуальної картки робиться на місці.
Після цих процедур ви можете отримати браслет або одразу, або протягом декількох днів, так як сам браслет індивідуальний і на його виготовлення знадобиться до 3-х днів. Браслет можна отримати абсолютно безкоштовно.

Катерина Авдєєва, фахівчиня із соціальної роботи Дніпровського міського територіального центру соціального обслуговування: «Таких браслетів потребують саме ті, хто відноситься до категорії ризику. Тобто ті, котрі мають цукровий діабет, якісь тяжкі хронічні захворювання або невиліковні хвороби. У нас також є і такі підопічні. Тому для них – це просто необхідність».

Лише у Дніпрі таких браслетів потребують 15 тисяч людей.

Читайте також: Де у Дніпрі отримати підробіток, поки шукаєш роботу: вакансії від міської ради