Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі презентували книгу про Голодомор 1932-1933 років на Дніпропетровщині

Голодомор – це геноцид. У Дніпрі презентували книгу, присвячену подіям 1932-1933 років в Україні. Це третя збірка, випущена про Дніпропетровщину за останні 12 років.
Нові факти та розсекречені архіви КДБ і СБУ –  усе увійшло до нового видання. Комунальним коштом видано близько 200 примірників, 190 з них отримають дніпровські школи. Слідом за книгою «Голодомор – геноцид 1932–1933 рр. у Дніпропетровській області: масштаби і наслідки», у планах – видати збірку спогадів жертв голодомору, де мова піде не лише про смерть, а й про життя, морально-етичні орієнтири та культурні втрати. 


Лілія Богачова, директорка КЗ «Музей спротиву голодомору» міськради Дніпра: “Ми максимально розкриваємо інформацію про одну із найбільших гуманітарних катастроф 32-33 років, яка призвела до значних змін в нашому суспільстві – це і демографічних, і економічних, і культурних, і морально-етичних. Це голодомор-32-33 років”.

Наталя Власова вчителька історії ЗОШ №15: “Для будь-якого вчителя, для будь-якого педагога мати такий матеріал в своїх руках – це безцінно…Такі дані, такі документи, вони дають можливість не тільки обговорювати вже події, наслідки, маштаби, а взагалі зрозуміти і дії того ж самого регіонального керівництва, і як ці документи спускалися з центру, їх виконували, і як взагалі політика така радянська вплинула на все те, що відбувалося на теренах Укарїни в 32-33 роках”.